“live” Social Media en SEO voor bedrijven en events: het werkt!


NEDERLANDS Volgend weekend zijn we reeds aan het derde race weekend voor het FIA Wereldkampioenschap voor Toerwagens: WTCC. Na Monza en Marrakech is de Slovakia Ring bij Bratislava de volgende halte. Mijn klanten voor deze events zijn de fabrieksteams Castrol Honda Racing en het Lukoil Lada Sport team. Beide kozen voor Social Media geoptimaliseerde fotografie naast de klassieke levering van beelden voor print- en web media. Het algemene doel is de zicht- en vooral vindbaarheid van de merken verhogen op het internet. Ook was er een grote behoefte om het imago van Honda en Lada  een visueel waardige kwaliteit te geven die de (financiële) inspanning tegemoet komt en een verschil maakt met de massa aan foto’s die op het internet verschijnen. Beide contructeurs uploaden de beelden naar hun Social Media accounts en van daaruit worden ze geshared door de accounts van hun respectievelijke partners.

Ik voorzie daarenboven Honda van “live” foto updates tijdens de oefenritten en races. Die live updates worden opgepikt door Honda Racing en gepost op de officiële Facebook –  en Twitter accounts. Het succes van deze “rechtstreekse” updates waren onverhoopt. Terwijl de wagens nog op de baan zijn, zijn er al professionele high end beelden op Facebook en Twitter. Die worden gretig geliked en geshared tot grote vreugde van mijn klanten ! Diezelfde foto’s voor Honda gaan op het eind van de dag samen met telkens een 15-tal andere beelden naar de officiële media fotodatabase hondaracingwtcc.com die ik in eigen beheer ontwierp in WordPress en host voor Honda. Ik voorzie elke foto van de juiste tags, titels en captions zodat ze onmiddelijk vindbaar zijn via de Google en Yahoo zoekmachines. Op dit ogenblik staat de media website courant op de eerste pagina bij Google.

De resultaten zijn goed rekening houdende dat geen van beide merken tot nu toe speciale campagnes gehouden heeft. Vorig jaar waren bij Chevrolet Europe gerichte Social Media campagnes op 3 events goed voor een 7-voudige toename  van volgers. Greetz, D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s