Photo RIG actie fotografie


Voor VAB Magazine maakte ik een tijdje geleden deze foto reportage. De dubbele pagina openingsfoto van de Volvo V40 test reportage. Het gekozen beeld werd ook zo gemaakt dat die als een dubbele openingspagina kon gebruikt worden met veel ruimte voor titel en koptekst.

Hoe is deze foto tot stand gekomen ?

Digitale fotografie laat vanzelfsprekend het gebruik van Photoshop als beeldbewerkingsprogramma toe. En als je een beetje creatief bent en de gereedschappen van het programma kent, kan je snel tot een zelfde resultaat komen. Het vraagt wel wat tijd in Photoshop nabewerking.

Een telescopische buis als foto rig werd bevestigd met Manfrotto klemmen aan 2 zuignappen die op hun beurt op het dak van de auto gemonteerd werden. Ik fotografeer in dit geval de auto eerst stilstaand en belichtte het interieur met een Nikon SB600 flits. Chauffeur en journalist Tony de Mesel moest er enkel voor zorgen dat hij tijdens het rijden ongeveer dezelfde rijhouding had als bij het stilstaande beeld en de pook in een hogere versnelling stond. Het zou belachelijk zijn om een rijdend beeld te hebben terwijl de pook in neutraal staat… of erger met de handrem aan.


Na het stilstaande beeld reed Tony in eerste versnelling en liet ik mijn Nikon D3 afgaan met een Pocket Wizard afstandsbediening. De ND grijs filter die ik op mijn lens gemonteerd had houdt 6 stops licht tegen en dus is 1 seconde belichting bij volle zon geen probleem. Na enkele pogingen had ik het beeld dat ik wou zonder teveel trillingen.

Nu nog enkel de foto’s monteren in Photoshop, met laagmaskers werken om de snelheid en detail van het interieur dat nodig is in het eindbeeld te brengen.

Klaar!

Greetz,
D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s