Foto’s opkuisen met Photoshop retouche.


Auto fotografie is leuk. Alle fotografie is leuk. En niks is zo leuk als je beelden netjes afwerken. Maar niks is zo vervelend als een vuile lokatie.

In het geval van bovenstaande foto shooting voor Honda Europe met de Honda Civic Type R WTCR Safety Car, was de timing erg krap. 2 uurtjes om een 20-tal auto foto’s te maken. Zowel de stills als de actie fotografie. Dan heb je niet veel tijd om de lokatie te borstelen of onkruid te verwijderen. Liever de auto zo netjes mogelijk houden dan tijd te verliezen met een vuile straat of piste trachten te kuisen.

Dit soort van reportage werk vraagt geen advertising niveau van photoshop retouche, maar je kan onmogelijk je klant beelden bezorgen met een straat vol steentjes, rubber en storende bandensporen.

Photoshop CC 2020 heeft zoals elke foto liefhebber weet, alle tools en gereedschappen om deze oneffenheden goed en snel aan te pakken. Storende elementen wegwerken met Photoshop gereedschappen zoals de Spot Healing Brush ofwel het Snel Retoucheer penseel is de nieuwe standaard geworden. Lange jaren was de Clone Stamp of Stempeltje hét retouche gereedschap bij uitstek. Maar sinds enkele updates, is de Spot Healing Brush de nummer 1.

In Photoshop CC 2020 is het Snel Retoucheer penseel nog verbeterd met Artificiële Intelligentie.

TIP: sterk inzoomen en een kleine brush met 50% doezelaar of feather werkt erg efficiënt.

Greetz ! David Noels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s