Van Koffer naar Cover


Car to Car actie fotografie met een Cobra

Een fotoshoot voor het franse magazine Classic and Sportscar leidde tot een tweede cover foto voor het tijdschrift. Het bedrijf Gentlemancar.com voorzag een Shelby Cobra 289 uit 2014. Journalist Christophe Gaillard zou een reportage maken van de wagen en de lokatie was het Circuit Jules Tacheny in Mettet.

Nadat de nodige statische foto’s gemaakt waren en alle detail beelden afgewerkt, was het tijd om de actiefoto’s te maken. Ik begin meestal met de panning foto’s en de bochten zodat de journalist zich sneller thuisvoelt in de auto om uiteindelijk een car to car fotoreeks te maken.

Picture of the Shelby Cobra 289 50th Aniversary Edition

Voor een Car to Car heb je 2 auto’s nodig. De te fotograferen auto én een auto van waaruit de fotograaf de andere auto fotografeert.

Een goeie briefing en coördinatie zijn belangrijk zodat de veiligheid niet in het gedrang komt. Ook beide rijders moeten weten wat de bedoeling is, aan welke snelheid er gereden wordt, waar er op de baan gereden wordt en wanneer er wissels gebeuren.Met wissel wordt bedoeld wanneer welke auto voorop rijdt.

Elke fotograaf heeft z’n techniek en gewoontes. Ik zit graag in een grote kofferbak. Maar daar zijn wel enkele gevaren aan verbonden. Je zit in grote opening zodat een bruuske beweging je eruit kan kieperen én het kofferdeksel kan bij te hoge snelheid dichtklappen op je camera en hoofd…

Ik heb daarom de voorkeur om in station wagens of SUV’s te zitten. Je kan je vastriemen met de veiligheidsgordels van de achterbank én in sommige gevallen kan ik met een mono statief het kofferdeksel klemmen zodat het niet naar beneden valt.

Voor deze fotoshoot met de Cobra kon ik in de kofferbak van een Honda CRV zitten. Jean-Luc was de ervaren chauffeur van dienst en samen met de Cobra die netjes mijn aanwijzingen volgde en uitvoerde reden we 2 rondjes op het circuit.

Uit de reeks beelden werd er onverwacht een beeld gekozen dat uiteindelijk op de cover van het Maart 2021 nummer belandde. Me happy !

Greetz, David

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s