Wie is David Noels ?


Selfie in een taxi op weg naar Shanghai.

Deze blog is een verlengstuk van mijn David Noels portfolio site. Als fotoleraar deel ik graag ervaring en kennis met een gepassioneerd nederlandstalig publiek. Het internet biedt een overvloed aan engelstalige informatie maar laat daarbij een grote groep mensen in de kou die de snelle engelstalige tutorials onvoldoende meester zijn.

Na mijn middelbare studies in Tongeren, volgde ik in 1986 opleiding fotografie aan de SHIVKV Kunstacademie ( het huidige C-Mine LUCA School of Arts) in Genk. Mijn eerste betalende werk kwam in 1989 voor het bekende tijdschrift Auto & Sport Magazine. Gestart en gespecialiseerd in auto fotografie en autosport fotografie heb ik in de loop van de jaren van vele vormen van het vak mogen proeven.

Bedrijfsreportages, technische- en product studio fotografie op lokatie, productieprocessen. Know how en vaardigheden in beeld brengen. Samenwerken aan projecten en reportages met klanten en creatievelingen is de mooiste job die er bestaat.

Mijn grootste werkgebied is steeds de auto- en autosportwereld gebleven. Nationale, Europese en wereldwijde media en magazines zijn mijn core business voor de autofotografie. Organisatoren, Brand Communicatie en Marketing voor auto constructeurs zijn mijn klanten in de autosport. Daar waar woorden tekort schieten, geeft een gepast beeld steeds de juiste meerwaarde voor een auto merk of organisatie.

Sinds 2008 ontdek ik bewust een nieuwe passie: les geven in fotografie en doceren van fotografische technieken aan een heel divers publiek. Ik deel als leraar fotografie met veel plezier mijn passie voor fotografie aan jong en oud.

Opleiding Fotografie kan je volgen aan

QRIOS Digitale Fotografie en SYNTRA Ondernemersopleiding

Ik leer cursisten en studenten scherpstellen en licht meten, ik leer het licht ontdekken en beeldvorming tot RAW Beeldbewerking en Photoshop. Kennis van Capture One , Lightroom , Camera RAW en DXO NIK Collection. Steeds tracht ik de visuele taal in eenvoudige bewoordingen over te brengen en persoonlijke ervaringen en visie te verwerken in de lessen. Beginnende en gevorderde fotografen bied ik een uitgebreid palet aan kennis en ervaring steeds aangepast aan het persoonlijke niveau van de student/cursist.